


Czy warto robić domowe przetwory?
Sezon na letnie warzywa i owoce trwa w najlepsze, a dzięki odpowiedniemu przetworzeniu będzie można cieszyć się ich smakiem jeszcze wiele miesięcy po przygotowaniu. Niestety trzeba się jednak liczyć z tym, że aby zrobić przetwory, należy poddać żywność obróbce... czytaj dalej
Jak ograniczyć spożycie mięsa?
Coraz więcej osób ogranicza lub zupełnie rezygnuje ze spożycia mięsa. Uzasadniają to zarówno względy etyczne, jak i kwestie środowiskowe, gdyż przemysłowa produkcja zwierząt powoduje ogromne zmiany środowiskowe i pogłębia kryzys klimatyczny poprzez emisje ogromnej... czytaj dalej
Ćwiczenia na świeżym powietrzu
Lato to czas, kiedy brzydka pogoda przestaje być wymówką do leniwego spędzania czasu w zaciszu własnego salonu. Ciepło, zieleń i długie wieczory sprzyjają bowiem aktywności na świeżym powietrzu, której tak bardzo potrzebujemy po miesiącach covidowej izolacji.... czytaj dalej
Żywność ekologiczna
Zdrowe żywienie i zdrowy tryb życia są obecnie w modzie i trend ten ciągle rośnie w siłę. Coraz więcej osób chce kupować żywność ekologiczną, uznając ją za lepszą i zdrowszą, a przy okazji nieszkodliwą dla środowiska. Specjaliści od marketingu producentów żywności, a... czytaj dalej